tirsdag 13. mars 2012

Glutenfrie tirsdagsvafler…




Innimellom blir jeg lei av glutenfritt brød. Da er lunsjvafler et godt alternativ. Litt sunnere og litt mer mettende enn vanlige vafler. Her er min oppskrift på glutenfrie lunsjvafler som smaker like godt alle andre dager også. Oppskriften gir ca. 14 vafler.

3 små egg
3 ss splenda søtningsstoff (0 kalorier!)
75 g laktosefri margarin, smeltet
6,5 dl laktosefri melk/ vann
1 dl glutenfri havregryn, knust i hurtigmikser
1 dl Jyttemel
2,5 dl glutenfri fin melblanding
¼ ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i resten av ingrediensene og rør til jevn røre. La røren stå og svelle en stund. Ha evt. i mer væske hvis røra tykner. Til denne røren trengs minimalt med smøring i vaffeljernet.

Serveres lunkne eller avkjølte med brunost, syltetøy og evt. rømme, sammen eller hver for seg. God lunsj!

Ingen kommentarer: