torsdag 15. februar 2018

Selv når Han synes taus (revidert).

Jeg vet ikke om du har sett det, men jeg har altså sett demonstrert en slags enorm badeball for voksne og store barn som benyttes i bassenget. En diger gjennomsiktig plastball som du lukkes inn i. Den holder deg flytende slik at du kan ”gå på vannet”. Du går og går, men kommer ikke ut av denne ballen uten å åpne luka.

Da jeg en dag satt og funderte over Guds kjærlighet til meg, var det dette bildet som kom opp. Johannes sier at kjærligheten er ikke det at vi har elsket Gud, men tvert imot at Han har elsket oss og gitt sin sønn for oss.

Den egyptiske biskop Thomas skriver om kjærlighetens sirkel som vi alle er omsluttet av. Badeballen symboliserer dette på en fin måte. Slik ballen totalt omslutter oss, slik omslutter Guds kjælighet oss hver eneste dag. Uansett hvordan jeg beveger meg og i hvilken retning jeg går, er jeg alltid innenfor grensene av Guds kjærlighet – innenfor kjærlighetens sirkel.

At Gud holder meg – og hele verden i sine hender – blir lettere å se for seg med dette badeballbildet på netthinnen. 

I ett av korene jeg har gått i, øvde vi på en utsøkt perle av komponisten Kim Arnesen, ”Even when he is silent”. Jeg vil gjerne dele dette verket med dere. En tekst som taler for seg selv. Teksten ble funnet skrevet på en vegg i en konsentrasjonsleir etter 2.verdenskrig. Musikken er aldeles utsøkt skjør og makter å understreke styrken og håpet de enkle ordene formidler. Den skal synges med håp, og det gjør jeg – men også med en klump i halsen.
“I believe in the sun when it isn’t shining, 
I believe in love even when I don’t feel it. 
I believe in God even when He's silent.”

Disse ordene er til deg som har mistet solen av syne. Til deg som har mistet noen du var glad i. Til deg som ikke lenger kan føle kjærligheten i en verden der hatet trer tydeligst frem. Selv når Gud synes taus og fraværende, i en verden der ondskap og ødeleggelse rår. Jeg har selv erfart realiteten i disse ordene – og at Guds kjærlighets sirkel er høyst reell.
To setninger fra Jobs bok i Bibelen kompletterer sangteksten.
 
Det er løgn at Gud ikke hører,
at Den veldige ikke ser.

Selv når du sier at du ikke ser ham,
ser han din sak. Bare vent på ham!
   Job 35, 13-14 

Ved å følge lenken under, kan du lytte til verket ”Even when He is silent”.Ingen kommentarer: