For tiden utprøves diverse kakefyll og bunner i allergivennlige versjoner. De siste to
dagene har jeg altså prøvd ut en dansk festkakeoppskrift, bare byttet ut de
tidkrevende valnøttbunnene med enkle mandelsukkerbrødbunner. Trøffelkrem med
blåbærbomber var en større utfordring enn først antatt. Kanskje mest fordi jeg
i denne omgang ikke hadde så god tid på meg. Og som vi vet, hastverk er gjerne
lastverk. Trøffelkremen ble det tilsynelatende en tykk saus av, men jeg hadde
et håp om at den skulle stivne, den inneholdt jo tross alt gelatin. Kakebunnene
fikk derfor kremen mellom seg og ble satt i kjøleskapet i påvente av
godgjøring. Et par timer senere var kremen fortsatt saus, med det resultat at
kaken ble dynket i trøffelsausen. Men man er da ingenlunde opprådd! To av
lagene kunne heldigvis reddes og benyttes i en ny kakesammensetning med
vaniljesmørkrem.
Vaniljekrem uten melk og vaniljekrem med laktosefri melk
minnet imidlertid også mer om saus enn krem da de var ferdig avkjølt. Den laktosefri
vaniljesauskremen ble jevnet. Hvilket første til at den fikk puddingkonsistens.
Imidlertid er det utrolig hva litt kaffe og en miksmaster kan gjøre for
puddingaktig vaniljekrem. God som ny ble den pisket inn i mykt smør, og vips
hadde jeg den lekreste vaniljesmørkrem til bløtkaken. Den melkefri
vaniljekremsausen tok jeg sjansen på å piske inn i smørkrem slik den var. Det skulle
jeg no ikke gjort, for kremen skilte seg og måtte kastes. Kjæresten ble sendt
på butikken for å kjøpe ny vaniljesaus uten koking og mer smør uten melk,
ettersom tiden var knapp. Denne gangen lyktes jeg med vaniljekremen.
Så gjensto å fylle kakene og å pynte dem. Kjevling av
marsipanlokk er noe herk, men jeg fikk to fine lokk med et par omkjevlinger. Pynten
var laget ferdig på forhånd, så nå gjensto bare dandering og liming. Gleden vokste
ettersom kakene tok form. En indiskinspirert drøm ble til virkelighet. I ettermiddag
får jeg dommen – et knippe bursdagsgjester skal få uttale seg om både smak,
konsistens og estetikk holder mål.
|
Festkake uten gluten og laktose. Hint av trøffelkrem, blåbærbomber, bringebær og vaniljesmørkrem. |
|
Crazy cake - festkake uten egg, gluten og melk. Vaniljesmørkrem og bringebær. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar