fredag 6. september 2013

Man kan jo ikke mislykkes med riktig alt…

For tiden utprøves diverse kakefyll og bunner i allergivennlige versjoner. De siste to dagene har jeg altså prøvd ut en dansk festkakeoppskrift, bare byttet ut de tidkrevende valnøttbunnene med enkle mandelsukkerbrødbunner. Trøffelkrem med blåbærbomber var en større utfordring enn først antatt. Kanskje mest fordi jeg i denne omgang ikke hadde så god tid på meg. Og som vi vet, hastverk er gjerne lastverk. Trøffelkremen ble det tilsynelatende en tykk saus av, men jeg hadde et håp om at den skulle stivne, den inneholdt jo tross alt gelatin. Kakebunnene fikk derfor kremen mellom seg og ble satt i kjøleskapet i påvente av godgjøring. Et par timer senere var kremen fortsatt saus, med det resultat at kaken ble dynket i trøffelsausen. Men man er da ingenlunde opprådd! To av lagene kunne heldigvis reddes og benyttes i en ny kakesammensetning med vaniljesmørkrem.

Vaniljekrem uten melk og vaniljekrem med laktosefri melk minnet imidlertid også mer om saus enn krem da de var ferdig avkjølt. Den laktosefri vaniljesauskremen ble jevnet. Hvilket første til at den fikk puddingkonsistens. Imidlertid er det utrolig hva litt kaffe og en miksmaster kan gjøre for puddingaktig vaniljekrem. God som ny ble den pisket inn i mykt smør, og vips hadde jeg den lekreste vaniljesmørkrem til bløtkaken. Den melkefri vaniljekremsausen tok jeg sjansen på å piske inn i smørkrem slik den var. Det skulle jeg no ikke gjort, for kremen skilte seg og måtte kastes. Kjæresten ble sendt på butikken for å kjøpe ny vaniljesaus uten koking og mer smør uten melk, ettersom tiden var knapp. Denne gangen lyktes jeg med vaniljekremen.
Så gjensto å fylle kakene og å pynte dem. Kjevling av marsipanlokk er noe herk, men jeg fikk to fine lokk med et par omkjevlinger. Pynten var laget ferdig på forhånd, så nå gjensto bare dandering og liming. Gleden vokste ettersom kakene tok form. En indiskinspirert drøm ble til virkelighet. I ettermiddag får jeg dommen – et knippe bursdagsgjester skal få uttale seg om både smak, konsistens og estetikk holder mål.

Festkake uten gluten og laktose. Hint av trøffelkrem, blåbærbomber, bringebær og vaniljesmørkrem.

Crazy cake - festkake uten egg, gluten og melk. Vaniljesmørkrem og bringebær.

Ingen kommentarer: