I anledning en vel overstått bursdag og litt annet, ble det
bløtkake i helga som var. Glutenfri sukkerbunner er jeg ikke særlig god på. Bunnen
er derfor en banankake etter oppskrift fra Toro’s nærmere 10 år gamle
oppskrifthefte for glutenfri mat. Kaken er dynket med 3-4 ss portvin og fylt
med frossen jordbær og litt fersk kiwi, samt laktosefri krem.
Bunn:
4 ½ dl Toro
fin glutenfri brød – og kakemiks2 egg
2 dl sukker
1 ½ dl laktosefri melk
1 ½ ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 dl smeltet smør/ laktosefri marg.
2 moste bananer
Pisk
eggedosis av egg og sukker. Bland vekselvis inn melk og de tørre ingrediensene.
Tilsett smeltet smør og moste bananer. Helles i smurt springform (24 cm)og
stekes på nederste rille ca. 1 t ved 175 grader.
God fredag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar