lørdag 3. november 2012

Kebab på iransk vis.


Forrige fredag ble taco byttet ut med en krysning mellom indiske koftas og iranskinspirert kebab. Koftas er små kjøttboller som stekes i olje. Dette er tidkrevende især dersom man skal lage mat til mange. Jeg har derfor, etter eksempel av min iranske venninne fusjonert oppskriftene slik at den gode koftasmaken beholdes, samtidig som tillagingen er forenklet. Og den metter, om ikke fem tusen, så i alle fall 6-8 personer.

1200 g kjøttdeig, evt. karbonadedeig
2-3 ss garam masala
2-3 ss reven ingefær
1 finhakket løk
7-8 fedd hvitløk
3 ts salt
2 røde chili, finhakket
3 never koriander, evt. 4 ts tørket
2-3 ss jyttemel
2,5 dl olje
3 små egg
 

Bland kjøttdeig godt sammen med garam masala, ingefær, løk, hvitløk, salt, chili, koriander, mel, egg og olje i en bolle. Bre deigen ut i en smurt langpanne (bruk litt av oljen) og glatt overflaten. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 grader ca. 45 min. Skjæres i rektangulære ruter før servering. Serveres med for eksempel krydret basmati ris, en salat eller stekte tomater, samt raita, se oppskrifter på diverse tilbehør. 

Ingen kommentarer: