Forrige fredag ble taco byttet ut med en krysning mellom
indiske koftas og iranskinspirert kebab. Koftas er små kjøttboller som stekes i
olje. Dette er tidkrevende især dersom man skal lage mat til mange. Jeg har
derfor, etter eksempel av min iranske venninne fusjonert oppskriftene slik at
den gode koftasmaken beholdes, samtidig som tillagingen er forenklet. Og den
metter, om ikke fem tusen, så i alle fall 6-8 personer.
1200
g kjøttdeig, evt. karbonadedeig
2-3
ss garam masala2-3 ss reven ingefær
1 finhakket løk
7-8 fedd hvitløk
3
ts salt
2
røde chili, finhakket3 never koriander, evt. 4 ts tørket
2-3 ss jyttemel
2,5 dl olje
3 små egg
Bland kjøttdeig godt sammen med
garam masala, ingefær, løk, hvitløk, salt, chili, koriander, mel, egg og olje i
en bolle. Bre deigen ut i en smurt langpanne (bruk litt av oljen) og glatt
overflaten. Stek på nederste rille i varm stekeovn, 200 grader ca. 45 min.
Skjæres i rektangulære ruter før servering. Serveres med for eksempel krydret
basmati ris, en salat eller stekte tomater, samt raita, se oppskrifter på diverse tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar