Lykken er
å få telefon hjemmefra en fredag formiddag, med spørsmål om man vil ha 1 kg
hysefilet til fiskemat! Ettersom de var delt i 2 x 500 g, lagde jeg to
porsjoner med litt ulik smakstilsetning. Begge variantene ble så gode og smakfulle
at jeg led valgets kvaler mht hvilken vi skulle servere til middag i dag. Tilslutt
endte vi opp med basilikum-varianten. Den ble servert med selvdyrkede kokte
poteter og en råkostsalat som du finner oppskrift på under. Det beste av alt er
at hele middagen er naturlig glutenfri og kan gjøres ytterligere
allergivennlig. Middagen blir laktosefri eller helt melkefri ved å bytte ut
melken med den erstatningen du foretrekker. Egget kan sløyfes dersom man ønsker
det. Og i råkostsalaten kan eplet sløyfes og mengden gulrøtter reduseres eller
fjernes helt for å tilpasse middagen til fruktoseintolerante.
Her er
oppskriftene:
Fiskekarbonader med urter
500 g hysefilet
2,5 dl melk (laktosefri,
rismelk, soyamelk)
2 ½ ss potetmel
1 lite egg (kan
sløyfes)
2 ts salt
Litt pepper
1 -2 ss friske
urter (basilikum, persille, timian)
1 ts frisk ingefær
½ løk hakket
1 liten vårløk,
hakket
Lime eller sitron
presset over ved servering
|
Fiskekarbonader med asiatisk vri
500 g hysefilet
2,5 dl melk (laktosefri,
rismelk, soyamelk)
2 ½ ss potetmel
1 lite egg (kan
sløyfes)
2 ts salt
½ dl frisk
koriander hakket
¾ grønn eller rød
chili (smak til)
½ -1 cm bit frisk ingefær
½ løk hakket
1 liten vårløk hakket
Lime eller sitron
til servering
|
Fiskefilet,
grønnsaker og urter kjøres sammen i foodprocessor. Ha i egget , samt litt og
litt av melken mens deigen kjøres. Ha i potetmel, salt og krydder. Kjør deigen
til den er seig og passe fast.
Varm olje
og/ eller (melkefri) margarin i en stekepanne. Sett deigen med spiseskje på pannen, trykk
karbonaden litt flat. Stek på litt over middels varme til karbonadene er pent
brune på begge sider. Kan fryses i passe porsjoner når de er avkjølt.
Råkostsalat
½ isbergsalat
finsnittet
4 gulrøtter, renset
og finrevet
½ agurk minus skall,
finrevet
1 eple uten skall,
finrevet
1 stilk
basilikumblader, hakket
Til dressing:
½ lime
1 ss olje
Salt
Fisk og fiskemat er
så langt fra oppskrytt. God helg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar