tirsdag 24. mai 2011

Deilig mat på en vanlig tirsdag...

Delvis inspirert av det tidligere nevnte opplysningsheftet om norsk sjømat, laget jeg den første av flere fiskemiddager denne uka nettopp idag. Her er mine egne oppskrifter, og de er som vanlig tilpasset laktosefritt og glutenfritt kosthold.

Fargerik laksemiddag med kremet saus
Til 4 – 5 pers trenger du:

6o0 - 800 g lakseside m/ skinn
¼ sellerirot i terninger
½ kålrot i terninger
4-5 gulrøtter i halvskiver
1 broccoli i buketter
3-4 vårløk i ringer
½  finhakket løk
25 g smør el. Margarin u/ melk
Saft av ½ sitron
1-2 limeblader
Legg laks i smurt ildfast form og dryss over salt og pepper. Dander eller strø grønnsakene i formen rundt laksen. Press saften av sitronen over fisken. Ha på smør i klatter og dryss over finstrimlede limeblader. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen ved 200 °  i 40-45 min.

Ovnsbakte potetbåter (oppskrift fra http://www.godfisk.no )
Godt vaskede nypoteter med skall deles i båter og legges i smurt ildfast form, 1-2 per person. Drypp over olivenolje og dryss salt & pepper over. Stekes i ovnen sammen med laksen.

I mellomtiden lager du saus ved å surre løk i stekepanne til den er blank. Ha i sellerirotbiter og vårløk og fres litt til. Løs buljongterning i varmt vann og hell over løkblandingen, kok opp og ha i fløten. La fløteblandingen trekke på svak varme til den er tyknet. Smak evt. til med salt og pepper.
2 dl laktosefri kremfløte
Vann
Smør til steking
½ finhakket løk
Litt  sellerirot i terninger
litt vårløk
Buljongterning
Salt og pepper

 

Ingen kommentarer: