Kyllingfilet i kremet chilisaus |
Denne retten av kyllingfilet
med tilbehør, er inspirert av og satt sammen av elementer jeg har funnet ved søk på internett
og i Rema-heftet ”Under hundrelappen” for februar 12. Oppskrift på Salsa Verde er også hentet derfra.
Til 3-4
pers. trenger du:
600 g
Kyllingfilet
1 dl olje25 g smør/ margarin
Salt og pepper
1 pk eller boks kokosmelk
1 rød eller grønn chili, etter smak
2 ss frisk basilikum
Himalayasalt
Kokosmelk og
hel, renset chili kokes opp og skal stå og surre inntil mengden er omtrent
halvert. Ta så opp chilien og mos den med stavmikser hvis du vil blande den i
sausen. Ha i en klype salt, gjerne Himalaya-salt. Ha i frisk, hakket basilikum.
Kyllingfiletene
gnis inn med salt og sitronpepper. Varm olje og smør i pannen. Stek filetene i
middels varm panne til de er gylne. Stek ikke mer enn to av gangen så ikke
temperaturen i pannen synker for mye og gir et seigt resultat.
Legg
filetene over i pannen med kokosmelken og la dem surre videre i 15 min. Bruk
gjerne noen basilikumblader til dekor ved servering.
Serveres med
kokt basmatiris, salat og salsa verde.
Salsa Verde
1 grønn
paprika
1 avocado1 løk
2 fedd hvitløk
½ grønn chili
½ lime (evt. sitronsaft)
Rens
grønnsakene og skjær i grove biter. Mos i blender eller med stavmikser til en
jevn blanding. Smak til med sitronsaft og evt. salt.
1 grønn
paprika
1 rød
paprika1 vårløk
2 tomater
Balsamicoeddik
Olivenolje
Salt og pepper
Grønnsakene vaskes, renses og skjæres i tynne skiver som danderes pent på fat eller skål. Bland balsamico, olje og litt salt og pepper og drypp over salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar