tirsdag 14. februar 2012

Til å få vann i munnen av...

Kyllingfilet i kremet chilisaus

Denne retten av kyllingfilet med tilbehør, er inspirert av og satt sammen av elementer jeg har funnet ved søk på internett og i Rema-heftet ”Under hundrelappen” for februar 12. Oppskrift på Salsa Verde er også hentet derfra.

Kyllingfilet i kremet chilisaus med ris, Salsa Verde og salat.

Til 3-4 pers. trenger du:

600 g Kyllingfilet
1 dl olje
25 g smør/ margarin
Salt og pepper
1 pk eller boks kokosmelk
1 rød eller grønn chili, etter smak
2 ss frisk basilikum
Himalayasalt

Kokosmelk og hel, renset chili kokes opp og skal stå og surre inntil mengden er omtrent halvert. Ta så opp chilien og mos den med stavmikser hvis du vil blande den i sausen. Ha i en klype salt, gjerne Himalaya-salt. Ha i frisk, hakket basilikum.

Kyllingfiletene gnis inn med salt og sitronpepper. Varm olje og smør i pannen. Stek filetene i middels varm panne til de er gylne. Stek ikke mer enn to av gangen så ikke temperaturen i pannen synker for mye og gir et seigt resultat.

Legg filetene over i pannen med kokosmelken og la dem surre videre i 15 min. Bruk gjerne noen basilikumblader til dekor ved servering.

Serveres med kokt basmatiris, salat og salsa verde.
Salsa Verde

1 grønn paprika
1 avocado
1 løk
2 fedd hvitløk
½ grønn chili
½ lime (evt. sitronsaft)

Rens grønnsakene og skjær i grove biter. Mos i blender eller med stavmikser til en jevn blanding. Smak til med sitronsaft og evt. salt.Salat

1 grønn paprika
1 rød paprika
1 vårløk
2 tomater
Balsamicoeddik
Olivenolje
Salt og pepper

Grønnsakene vaskes, renses og skjæres i tynne skiver som danderes pent på fat eller skål. Bland balsamico, olje og litt salt og pepper og drypp over salaten.

Ingen kommentarer: