Noen ganger
er kjøleskapet fullt av rester fra diverse middager. Da er denne oppskriften
grei til å kombinere ulike typer rester av kjøtt eller kjøttprodukter. Løk,
gulrøtter og tomater har jeg alltid i kjøleskapet, en grei basis for mange
ulike retter. Her har jeg brukt rester av bacon, kyllingfilet og pinnekjøtt. Det
kan fint byttes ut med for eksempel pølsebiter, karbonader eller kjøttkaker i
terninger eller lignende. Bare fantasien setter grenser…
1-2 fedd hvitløk
400 g hermetiske tomater
1 laurbærblad
100 g bacon i terninger
2 stk kokt pinnekjøtt, uten bein, i terninger
150 g stekt kyllingfilet i terninger
2 dl vann
Buljongterning
Salt og pepper
Frisk, evt. tørket basilikum
Olje til steking
Pastasaus av rester
1 ½ løk, hakket
2 gulrøtter
i små terninger1-2 fedd hvitløk
400 g hermetiske tomater
1 laurbærblad
100 g bacon i terninger
2 stk kokt pinnekjøtt, uten bein, i terninger
150 g stekt kyllingfilet i terninger
2 dl vann
Buljongterning
Salt og pepper
Frisk, evt. tørket basilikum
Olje til steking
Fres bacon
brunlig, og stek løken sammen med bacon til den er myk og gyllen. Ha i
gulrøtter, laurbærblad og hvitløk, og stek videre noen min før du blander i
tomater, vann og buljongterning løst i varmt vann. Kok opp og la retten trekke
15 min. Ha i resten av kjøttet og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og
krydder. Har du en fløteskvett (evt. laktosefri), kan du jevne sausen med den. Fløten
avrunder også smaken.
Serveres med
kokt basmatiris eller glutenfri pasta, for eksempel tagliatelle. Har man ingen av delene, kan et par skiver ristet brød, baguetter e.l. (dersom feks brødet er begynt å bli tørt) gjøre nytten som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar