Deilig krydret, søt og smakfull dessert for kalde vinterdager... |
Til slutt i dagens matblogg, legger jeg ut oppskrifter på to deilige desserter, hvorav den siste er egenkomponert. Den indiske desserten er hentet fra Art of Indian Cuisine , oversatt og bearbeidet av meg.
Khajoor-Kishmish Ka Salan
120 g Sultanas soaked in water for 2 hours, drained (rosiner, utvannes i 2 t og siles av)
30 g Cashewnuts, halved (halve cashew nøtter)
1 cup Dates (dadler, fjern steinene)
20 g Almonds, blanced peeled and halved (mandler, skåldet og delt)
Paste:
120 g Sultanas soaked in water for 2 hours, drained (rosiner, utvannes i 2 t og siles av)
30 g Cashewnuts, halved (halve cashew nøtter)
1 cup Dates (dadler, fjern steinene)
20 g Almonds, blanced peeled and halved (mandler, skåldet og delt)
Paste:
300 g onion paste (løkpasta)
60 g tomato purèe
2 tsp garlic paste (presset hvitløk)
2 tsp garlic paste (presset hvitløk)
2
tsp ginger paste(knust fersk ingefær)
2 tsp cumin seed powder (spisskummen)
2 tsp cumin seed powder (spisskummen)
200 ml clarified butter/ oil
3 tsp turmeric powder (gurkemeie)
1-2 tsp red chili powder
2 tsp garam masala
3 tsp turmeric powder (gurkemeie)
1-2 tsp red chili powder
2 tsp garam masala
4
tsp brown sugar
2 tsp dry mango powder (kan sløyfes dad et er vanskelig å få tak i)
salt to taste
Mix the ingredients for the paste together. Heat the oil and add the paste. Fry until brown in colour. Add the turmeric, red chili powder, garam masala treacle, mango powder and salt. Stir for 30 sec.
Add the sultanas, cashewnuts, dates and almonds. Add 3/4 cup of warm water and cook until the nuts become soft and tender. When ready to serve, the dish should have a thick gravy.
2 tsp dry mango powder (kan sløyfes dad et er vanskelig å få tak i)
salt to taste
Mix the ingredients for the paste together. Heat the oil and add the paste. Fry until brown in colour. Add the turmeric, red chili powder, garam masala treacle, mango powder and salt. Stir for 30 sec.
Add the sultanas, cashewnuts, dates and almonds. Add 3/4 cup of warm water and cook until the nuts become soft and tender. When ready to serve, the dish should have a thick gravy.
Bland løk,
tomatpure, hvitløk, ingefær og spisskummen. Stek pastaen i varm olje til den
blir brun. Ha i resten av kyrdderne, samt sukker, og rør i 30 sek. Bland i
resten av ingrediensene og kok til nøttene blir møre. Sausen skal være tykk. (Man
kan redusere noe på kryddermengden hvis man ønsker en mildere rett.)
Selv om dette er en dessert, kan den med fordel benyttes som tilbehør til andre typer retter.
Solskinnssalat
4 appelsiner
2 ss honning2 ss balsamicoeddik
2 ss portvin
½ liten eske rosiner
Kok først opp balsamico, honning og portvin. Avkjøl litt. Skrell appelsiner og skjør dem i tynne skiver. Legges lagvis med rosiner mellom lagene i ei skål. Desserten kan varieres ved å bruke annen frukt i tillegg, feks. jordbær, bananer og kiwi. Hell sausen over og sett desserten kjølig inntil den skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar