Deilig lunsj på en vanlig tirsdag: Ferskt glutenfritt havrebrød med ekte geitost... |
Når man
lever med en eller flere matallergier, blir det naturlig nok en del matvarer å
styre unna. Tidligere elsket jeg brunost. Ferskt brød med brunost var uslåelig.
Laktoseintoleransen satte en stopper for den slags hverdagsluksus. Imidlertid har
jeg nå vennet meg til ekte geitost. Den er både smakfull og god som pålegg på
ferskt brød. Nå sitter jeg her og nyter ferskt havrebrød med geitost mens jeg blogger
om mat. Ingen dårlig tirsdag formiddag m.a.o.
Vel bekomme!
Glutenfritt havre- og linfrøbrød
1 pk Toro
glutenfri havrebrødmix
240 g Toro fin
glutenfri brød og kakemix50 g linfrø
100 g glutenfri havregryn
1 pk tørrgjær
1 ss honning eller brunsukker
1 dl olje
2 ts salt
9 dl lunkent vann, evt. laktosefri melk
Bland alle
ingredienser godt, la mixeren gå 5-10 min. smør to 1,5 l former og fordel
brøddeigen i formene. La heve på et lunt sted ca. 25 min. mens ovnen forvarmes
til 200 grader. Stek brødene ca. 55 min. Avkjøles på rist.
Andre gode oppskrifter:
Man tager vad man haver...
Til å få vann i munnen av...
Deilige desserter for kjølige vinterdager...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar