søndag 10. februar 2013

Morsdagsapropos.


Mettemia skriver et nydelig innlegg til ære for alle damer på morsdagen. I en bisetning nevner hun ufrivillig barnløse kvinner og forholdet til morsdagen. I et flashback så jeg meg selv for seksten år siden.
Morsdag faller jo alltid på en søndag. Søndag er kirkedag. Og vi gikk nesten uten unntak til kirken hver eneste søndag. Denne morsdagssøndagen skulle vise seg å bli en hyllest til mødrene i menigheten. Dem var det mange av. Unge og stolte småbarnsmødre. De ble tatt frem på podiet og fikk utdelt roser. En seanse som eksluderte og pekte nese mot oss som ikke var så heldige å ha blitt mødre. Oss var det også en del av. Fra den dagen var morsdag en ikke-dag i livet mitt. Og menigheten et avsluttet kapittel.

Til slutt ble også jeg mamma. De senere årene har jeg dermed fått et mer avslappet forhold til dagen selv om jeg må innrømme at jeg i bunn og grunn syns den smaker litt for mye av kommersialitet. Jeg blir ingen lykkeligere mor av å motta dyre smykker, iphone eller annet stasj som koster flesk. Imidlertid blir jeg en litt lykkeligere mor hver gang barna viser at de setter pris på meg med en liten oppmerksomhet.  Den tidligere omtaltehjemkost-gratulasjonen og et knust bilde. Kakebakst kun for å glede. Ønsket om å ha med mamma på en kveldstur i akebakken eller å se en film vi har sett flere ganger før sammen på nytt. Sånne gleder ønsker jeg meg og tar imot med åpne armer. Jeg blir glad for smykker, konfekt, blomster og vin også. Men det er og blir et faktum at det beste i livet fremdeles er gratis. Og nå skal jeg straks avslutte denne dagen med høytlesningsstund med jentene. En av dagens høydare.
Jeg har som sagt etter hvert fått et avslappet forhold til morsdagen. Hvordan forholder du deg til denne dagen? Min morsdag ble strålende. Hvordan ble din..?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen du <3 Uffa, en forferdelig seanse du beskriver fra kirken om mødrene som ble hyllet, og dere som ikke kunne få barn ble "sittende der med vond klump i magen"! Sånn hadde jeg kjent meg, og har kjent ved flere anledninger. Skulle ønske meg en dag som satte alle kvinner på "pidestall" og ikke bare de som er mødre. En sånn dag hadde vært mer inkluderende enn en Morsdag, som er mer begrenset. Nei, det er ikke nødvendig med vin, diamanter eller gull. En kaffekopp på sengen og en god middag holder lenge! Flott innlegg du har skrevet, og jeg liker bloggen din så godt. Føler meg "hjemme" hos deg :-) Ha en fortsatt fin kveld og natt. Klem fra mamma til to flotte gutter fra Morgenstillhetens land.....Korea.

Mamta sa...

Hei, mettemia! Så godt at du føler deg hjemme på bloggen min - takk det samme, forresten! Har hatt mine kamper med hjelpeapparatet opp gjennom årene, men fokuserer mest her på bloggen på de gylne øyeblikkene livet byr oss. Imidlertid har jeg skrevet et lite hjertesukk som kom på trykk også i avisen Vårt Land ved skolestart høsten som var. Du kan lese det i sin helhet her om du vil: ttp://mamta-petiter.blogspot.no/2012/06/kor-e-alle-heltane-ii.html
Gode tanker til deg igjen, mettemia!

Mamta sa...

Lenken ble det jo ingenting av... Men du finner posten i arkivet 2012-06-20 Kor e alle heltane II?