lørdag 9. februar 2013

Praktiske Petter Smart-løsninger…

De fleste interiørblogger viser frem et ryddig og pertentlig stylet interiør. Et interiør mange ser på som uoppnåelig og de færreste kjenner igjen som et hverdagshjem der det bor levende (og små) mennesker. Mitt første interiørblogginnlegg skal på ingen måte ta motet fra noen. Mamta kan dessverre ikke påberope seg et pertentlig og ryddig hverdagshjem. Men huset har fått noen nye løsninger som gjør hverdagen enklere med tanke på å holde en viss orden. Og ikke minst med muligheten til å skjule rotet bak en fin fasade…


Først og fremst: Et mini Walk-in-closet. En tarm av en inngang til soverommmet som så vidt hadde plass til et dobbelt garderobeskap ble til et romslig garderoberom. To skyvedører og flytting av døren inn til soverommet var det som skulle til. Samt fjerning av skapdører og ekstra hylle og stang. Aldri har jeg vel hatt så godt oversikt over garderoben – og især skosamlingen min! Noen før - og etter-bilder:
Før. Dvs. her er man allerede i ferd med å flytte døra.

Fiks ferdig walkin closet!

God oversikt! Gjør oppmerksom på at dette kun er et lite utvalg av Mamtas skosamling...
Skyvedører og ei ekstra hylle i toppetasjen på det gamle klesskapet i yttergangen – og romfølelsen økes betraktelig.

Vaskerommet ble plutselig praktisk med en rad overskap og benk over vaskemaskinen og tørketrommelen. Benk til å legge sammen klærne på. Benken har også klaff til å folde sammen så man kommer lettere til i vaskemaskinen. Grei og praktisk oppbevaring av vaskemidler og ekstra lagring til baderomsartikler. Til og med god plass til to skittentøykurver.

 
Til slutt kommer vi til roterommet der alt man ikke har daglig bruk for tidligere ble stuet inn hulter til bulter. Rommet fikk en ansiktsløftning og praktiske løsninger med tre reoler fra Coop Obs! og en hjemmesnekret hylle med klesstang, samt tredobbel skohylle.


Kan legge til at ominnredningen heller ikke ble altfor kostbar. Skyvedørene var de som kostet mest, selv om vi kom over et tilbud - også det på Coop Obs!. Skapene både på vaskerommet og soverommet hadde vi fra før. Benkeplaten og hyllen med stang på roterommet er laget av plater og stenger som ellers skulle vært kastet.
Er det noen sak når kjæresten etter alt og dømme er i slekt med Petter Smart..?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott det ble! Kan hende vi stjeler noen gode ideer fra dere :) Hilsen Helga

Mamta sa...

Heia, Helga! Bare hyggelig om det kan inspirere. :)